Optimaal resultaat

Het begint met écht vers

Ons productieproces is gericht op het creëren van verse genietproducten van premium kwaliteit. Dat betekent rijk aan vitaminen en mineralen en vol geur, kleur en smaak. Door slimme keuzes te maken hoeven we geen concessies te doen. Onze producten smaken altijd vers, zelfs na een behandeling om de houdbaarheid te verlengen.

Het proces

Van ingrediënt tot eindproduct

Vers van de pers
Echt vers

Een bewuste keuze voor koud persen

Wij geloven dat koud persen de beste kwaliteit oplevert. Hierdoor blijven vitamines en mineralen behouden en smaken onze sappen naar vers geplukt fruit en groente. Om dat resultaat te bereiken komt de temperatuur tijdens het gehele proces nooit boven de 7 graden Celsius uit.

Maar voor echt lekker sap is meer nodig dan alleen een lage temperatuur. De meer dan 80 soorten verse ingrediënten die we iedere dag binnenkrijgen worden eerst gecontroleerd. Daarna onttrekken we het sap op een manier die past bij die specifieke groente- of fruitsoort. Avocado’s worden bijvoorbeeld gecrusht en appels en bieten gaan over de wereldberoemde bandpers. Met regelmatige controles bewaken we de kwaliteit van het proces.

Wat resteert is heerlijk sap, rijk van smaak. Dit sap vormt de basis voor onze lekkere producten. Van sappen en smoothies tot shots en ijsjes. We blenden de sappen in heerlijke combinaties of houden de smaak puur, zoals sinaasappelsap.

Nog langer genieten

Met slimme technologieën verlengen we de houdbaarheid

Koud persen betekent ook dat we onze sappen niet verhitten tijdens het conserveren, hierbij gaat er namelijk te veel kwaliteit verloren. Zo creëren we écht verse sapproducten, klaar om via onze partners de weg naar de consument te vinden. Voor partners die de houdbaarheid van onze versproducten willen verlengen gebruiken we onze innovatieve HPP- of FMP-technologie. Hierdoor behouden we de smaak, textuur en voedingswaarde optimaal. Omdat er geen additieven aan te pas komen gaat het om clean-label technologieën.

HPP

HPP (High Pressure Processing) is een hogedrukbehandeling bij lage temperatuur. We plaatsen de gebottelde producten in een drukvat en houden ze met behulp van water één tot enkele minuten op een druk van 5.000 tot 6.000 bar. Dit inactiveert veelvoorkomende micro-organismen die bederf veroorzaken. Omdat HPP de kleinere moleculen niet aantast, blijven smaak, textuur en vitamines behouden.

 

FMP

FMP (Fresh Micro Pulse) staat ook bekend als pulsed electric field processing. Hierbij behandelen we een, met vers sap gevuld, vat met een serie elektrische hoogspanningpulsen. Dit verlengt de houdbaarheid en behoudt de kwaliteit van het sap.

Onze perserijen

Heel Europa laten genieten van onze verse sappen. Dat is een ambitieus doel. Hieraan werken we met een groot team van smaakmakers vanuit onze perserijen in Zwanenburg en ons logistiek centrum in Velsen Noord. Onze productielocatie is 12.000 m2 groot en voorzien van state-of-the-art pers- en vulmachines die speciaal voor Hoogesteger zijn gemaakt. Vanuit de hele wereld komen experts kijken hoe onze sapfabriek draait en daar zijn we heel trots op.

 

Kwaliteit

Bewezen klasse

U kunt vertrouwen op de kwaliteit van Hoogesteger. Die kwaliteit is niet alleen te proeven, maar staat ook zwart op wit. Onderstaande certificeringen behaalden we door te voldoen aan belangrijke regelgeving die de kwaliteit van onze producten waarborgt.

We voeren tijdens het hele productieproces kwaliteitscontroles uit, dat start met het controleren van de verse ingrediënten en eindigt een aantal weken na het leveren van het product. Zo weet u zeker dat onze producten aan de hoogste normen voldoen.

Behaalde certificeringen:

GMP+ certificaat   IFS food certificaat   ISO 22301 certificaat   Skal certificaat