Over ons

Omdat niets zo lekker is als écht vers

Bij Hoogesteger betekent vers, écht vers. Voor onze smaakvolle genietproducten gebruiken we meer dan 80 soorten ingrediënten, zoals ultraverse groenten en fruit, maar ook verse kruiden. Door innovatieve technieken smaakt ons sap zoals de natuur het bedoeld heeft. Vers, puur en rijk van smaak.

Bekijk onze bedrijfsfilm

Onze smaakmakers

Stuk voor stuk experts

Hoogesteger
Mike Buys
Medewerker Technische Dienst
Frank Kooter
Sourcing Manager
Dorota Jaruszewska
Medewerker Quality Control
Artur Sznura
Planning & Capaciteit Specialist
Word jij onze nieuwe collega?
Neem contact met ons op
Onze drijfveren

Genieten van puur natuur

Als partner in premium freshness ontwikkelen we onderscheidende versconcepten. Unieke blends die super vers zijn, fantastisch smaken en boordevol vitaminen en mineralen zitten.

Het doel is om heel Europa te laten genieten van het beste dat de natuur te bieden heeft. Dat betekent dat ons bedrijf continu in beweging is. Door steeds slimmere technieken te gebruiken blijven smaken nog beter behouden. Hierdoor is het mogelijk heel het continent te voorzien van verse producten.

Om goed in de smaak te blijven vallen creëren we continu nieuwe versconcepten en smaakcombinaties, afgestemd op de doelgroep van onze klanten. Alles wat we bedenken heeft dezelfde basis: ultraverse groenten, fruit en kruiden die we dagelijks koud persen in onze geavanceerde perserijen.

Achter de persen, maar ook op kantoor en op werkbezoek bij leveranciers bevindt zich het geheime ingrediënt van Hoogesteger: een team van experts met een passie voor vers. Ons team zet hun kennis en ervaring in de gehele keten in, om zo uw verwachtingen steeds weer te overtreffen.

Hoe het begon

De sinaasappel die alles aan het rollen bracht

De beste ideeën worden soms uit noodzaak geboren, daarover kan Bert Hoogesteger meepraten. In 1988 stond hij op de markt met zelf geïmporteerde groenten en fruit toen likeurenmaker Bols een grote opdracht plaatste voor sinaasappelschillen. Bols had de schillen nodig voor een nieuwe likeur, maar had geen interesse in de rest van de vrucht.

De wens van Bert om alle kwaliteiten van de sinaasappel te benutten was het startschot voor de eerste sappenlijn van Hoogesteger. Al vanaf dag één is het maximale halen uit vers fruit en groenten van hoge kwaliteit dus al een belangrijke succesfactor voor ons bedrijf.

Duurzame samenwerkingen

Samen veroveren we het hart van de consument

Onze verantwoordelijkheid houdt niet op bij de muren van de perserij. Door samen te werken met alle partners in de keten krijgt de consument het beste product dat op de markt verkrijgbaar is.

Die samenwerking start met onze leveranciers die we allemaal persoonlijk kennen. Van de spinazieboer om de hoek tot de ananasteler in Midden-Amerika. Samen leggen we de lat hoog en maken van de strengste kwaliteitseisen de standaard.

Ook met onze klanten wordt intensief samengewerkt. We bedenken samen verrassend veelzijdige versconcepten, ontwikkelen slimme productie- en verpakkingstechnieken en spelen snel in op trends. Door ontwikkelingen in de markt voortdurend te onderzoeken en samen te werken met toonaangevende kennisinstituten weten we wat er leeft en kan het hart van de consument worden veroverd.

Onze klanten en onze heerlijke sappen zijn te vinden in heel Europa.

Verantwoord ondernemen

Omdat de natuur onze zorg verdient

Door duurzaam te produceren wordt de natuur voor toekomstige generaties behouden. Daarom stellen we hoge eisen aan onze leveranciers en richten we ons productieproces steeds milieuvriendelijker in. Dit doen we al:

  • Alle leveranciers zijn Global Gap- en GFSI-gecertificeerd en worden geaudit op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu
  • Energiezuinige apparatuur zorgt voor een zo laag mogelijke CO2-uitstoot
  • Derving wordt tegengegaan met onze HPP- en FMP-technieken
  • Door bijvoorbeeld vollere pallets te gebruiken optimaliseren we het transport

We blijven innoveren om onze footprint verder te verkleinen. In het MVO-rapport lichten we de gemaakte keuzes en toekomstplannen toe.